Tiistai 19.2

Ysiltä alkoi treenit kansalaisyhteiskunnasta, ja jakauduimme eri tiimeihin tämän päivän ajaksi. Minun ja Annan tiimi sai aiheeksi kansalaisyhteiskunnan ja Miran tiimillä oli vapaa sivistystyö.

Meidän tiimillä työ lähti käyntiin nopeasti, ja saatiin pohatieto kasattua nopeasti. Meillä jäi myös paljon aikaa koristella meidän esitys, joten se on täynnä erilaisia pikkukuvia ja värejä. Ammattiyhdistyksistä ei ollut aiemmin hirveästu tietoa muuten kuin materiaalin kautta, ja ammattiyhdistyksen ja ammattiliiton ero tuli myös esille työskennellessä.

Päivässä käytiin läpi kaikki kansalaisyhteiskuntaan liittyvät asiat Suomessa. Ihan mielenkiintoinen päivä, ja eri tiimissä työskentely on erilaista. Jokainen järjesti samankaltaisen esityksen ja uutta tietoa tuli paljon.

Lopuksi oli vielä piirissä keskustelu siitä, millainen suomalainen yhteiskunta olisi, jos kansalaisyhteiskunta lakkautettaisiin. Jokaisen tiimin piti miettiä valmiiksi jokin kysymys tai ajatus, joka esitettiin lopulle luokalle. Keskustelu kasasi ajatuksia, vaikka välillä keskustelu siirtyi epäolennaiseen. Käytiin siinä vielä myös keskustelua päivän fiiliksisä yhdessä porukassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *