Siikaniemi 27-28.9.2017

Mukana leirillä meitä olivat Lilli, Anna, Sinja, Mira ja Suvi.

Päätimme, että perjantai 29.9 on etäpäivä tai jos sai hoidettua hommansa torstai-iltana, niin sittenhän se perjantai on vapaapäivä.

Odotettu Siikaniemen leiri sitten vihdoin koitti, saavuimme koululle keskiviikkona 27.9 klo 10 ja meidät jaettiin taas vähän eri porukoihin ja meidän tiimimme jakaantui todenteolla ja aloimme työskennelle asiakaspalvelu käsitteiden parissa, kun tämä oli saatu valmiiksi, oli vuorossa lounas, jonka jälkeen keräsimme kimpsut ja kampsut sekä suuntasimme kohti busseja ja Siikaniemeä. Meillä oli tietona leirin kulusta, että tulemme työskentelemään muiden alojen opiskelijoiden kanssa treenien muodossa ja käsittelemään tätä asiakaspalvelu teemaa. Jokaisen meidän tiimin jäsenen ryhmä oli hyvin erilainen ja kaikki eivät olleet niin innolla mukana, tosin tästä meitä oli ryhmänohjaaja Naanan toimesta ”varoitettukkin.” Mutta kaikesta huolimatta saimme lopputuotokset oudoissa ja uusissa tiimeissä tehtyä.

Keskiviikko tosiaan kului tuon asiakkaspalvelun parissa, torstai aamuna pääsimme sitten toteuttamaan meidän tiimin suunnitteleman ohjaustuokion musteen(musiikkiteknologian pojille), joka oli mölkkyturnaus, meitä hieman mietitytty, miten he lähtevät mukaan, mutta yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka hyvin he olivat mukana. Pelien jälkeen kysyimme heidän mielipidettään, niin totesivat, että oli oikein mukava ja hyvä juttu.

Itsellä oli kotiin tullessa aika takkityhjä fiilis, kun oli leiriä odottanut todella paljon ja loppupeleissä se oli ohi ihan hetkessä. Leiristä jäi itselle päällisin puolin hyvä fiilis, vaikka muutama asia vähän aiheuttikin ”harmaita” hiuksia ja fiiliksen laskemista. Onneksi meidän koko Nuva porukka on sellaista heittäytyjä porukkaa, kun pääsi näistä ”oudoista” tiimeistä omiensa pariin hävis kyllä pian ne huonotkin fiilikset.

-Lilli-

 

Minua hieman jännitti lähteä , koska olenhan uusi ja en oikein tunne vielä ketään.

Tulimme koululle klo10 ja käsittelimme asiakaspalvelua. Kävimme syömässä ja lähdimme matkaan.

Jakauduimme tiimeihin ja meidän tiimissä oli minun lisäkseni 3nuvalaista, kampaajia, kosmetologeja, musteen poikia ja vaatetusalan ihmisiä.

Olimme selkeästi vanhempi ryhmä. Aluksi tutustuimme toisiimme ja huomasimme meillä olevan hyvin paljon kokemuksia jaettavana.

Tiimimme oli innokas ja halusi osallistua ja kaikki saivatkin äänensä kuuluviin.

Illalla kävimme grillaamassa makkaraa ja istuskelimme laiturilla. Tutustuin luokka tiimiini paremmin ja saimmekin hyviä keskusteluja ja huomasimme meidän olevan hyvinkin samanlaisia ja silti ihan omia persoonia. Nauru pidentää ikää ja minulla ainakin tuli muutama vuosi lisää.

Torstaina aloitimme meidän oman luokan tiimin kanssa ohjaamaan musteen poikia. He olivat innolla mukana ja osallistuivat nauraen mölkky peliin. Juttelimme heidän kanssaan ja saimme hyviä keskusteluja aikaan. He antoivat meille palautetta, että oli helppo tulla kanssamme pelaamaan ja heillä ei ollut mitään kehityspalautetta meille.

Kaikille jäi hyvä mieli tästä niin meille kuin heille.

Sitten kokoonnuimme taas sekatiimien kanssa tekemään ryhmätöitä. Tänään selkeästi aktiivisemmin kun alku ujous oli kaikonnut. Nauroimme ja toimimme hyvin tiiminä. Sain itse paljon asioita selville joita en ollut ikinä edes kuullut.

Minulla lähti juttu luistamaan kaikkien kanssa mutta huomasin keskustelevani erään vaatetusalan opiskelijan kanssa paljon ja menimmekin syömään yhdessä. Meillä oli hyvin paljon elämässä kokemuksia ja tapahtumia joita molemmat olivat voittaneet ja kasvaneet sen myötä. Sain siis yhden uuden tuttavan ja minulle jäi siitäkin hyvä mieli.

Kiteytettynä leiri oli huippu ja sain sieltä paljon tietoa ja uutta näkemystä asioihin. Tutustuin luokkaani paremmin ja opin kaikkien nimet. Luokkamme ottaa mahtavasti mukaan ja tsemppaa ja kannustaa. Eräs luokkalaiseni jopa sanoi olleensa huolissaan minusta kun lähden näin uutena leirille missä en oikein tunne ketään. Se osoittaa nuvalaisten välittävän toisistaan ja sekin jäi minulle mieleen.

-Mira-

 

Suvin kokemus leiristä

Minulla ei ollut jännitystä leirin alussa, mutta kun saimme lopulta tietää leirin aikaiset tiiminjäsenet, niin jännitys oli läsnä. Työskentely tiimissä sujui hyvin ja huonosti. Tiimissämme oli jäseniä, jotka eivät osallistuneet ollenkaan asiakkuudesta keskusteluun, joten he hidastivat tiimin toimintaa. Saimme kuitenkin tiimin kesken kaikki asiat tehtyä valmiiksi, ja opin leiriltä paljon enemmän asiakkuudesta kuin aikaisemmin tiesin.

Mölkkyturnaus oli hauskaa ja musteen pojat olivat täysillä mukana heittämässä. Saimme tästä hyvää palautetta, ja mielestäni oli hyvä saada kokemus itseäni vanhempien ihmisten ohjaamisesta. Musteen pojat antoivat myös hyvää palautetta ja tykkäsivät palkinnoista :).

Leirillä tutustuin myös entistä paremmin meidän luokkalaisiin ja varsinkin niihin, keiden kanssa en ollut niin paljon viettänyt aikaa.

Sinjan mietteet leiristä

Siikaniemen leiri oli hyvin opettavainen kokemus. Opin itse eri aloista enemmän kuin aikaisemmin. Asiakkuus-teema pyöri leirillä kokoajan ja sitä käsiteltiin monesta eri näkökulmasta. Saimme oman uuden tiimini kanssa hyviä tuloksia.

Ohjaus musiikkiteknologian opiskelijoille sujui myös hyvin. Mölkky oli hauskaa ja kaikille jäi hyvä mieli. Ohjattavat olivat mukavia ja rentoja, eikä ohjaustilannetta tarvinnut jännittää.

Olin itse aika kipeä leirillä, joka vaivasi vähän. En saanut yöllä kunnolla nukutuksi, mikä vaikeutti torstain tiimityöskentelyä, kun oli vaikea keskittyä. Leirin jälkeen oli väsyneet, mutta kuitenkin hyvät fiilikset.

Annan mietteet leiristä:

Siikaniemen retki tuli juuri sopivaan väliin, kotona on muutto pahasti kesken, joten oli kiva päästä hetkeksi pois muuton keskeltä ja viettämään aikaa suuren ihmisjoukon parissa.

Asiakaspalvelu oli mielestäni hyvä teema retkellä, koska siitä sai paljon uutta tietoa. Oli kiinnostavaa tietää myös miten eri aloilla asiakaspalvelu ns. tarkoittaa ja kuinka paljon samaa asiakaspalvelulla on jokaiseen alaan.

Torstaiaamun ohjaustuokioksi musiikkiteknologian pojille olimme suunnitelleet mölkkyturnauksen. Siinä oli rento meininki ja oli kiva huomata, että musteen pojat lähtivät mukaan peliin innokkaasti.

Vaikka en erityisesti retkelle lähtöä odottanutkaan, niin olen tyytyväinen että lähdin, koska tutustuin luokkalaisiin paremmin ja leiristä jäi hyvä fiilis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *