Torstai 21.2.2018

Tulimme Inspikseen klo 10, ja aloimme hommiin. Teimme diaesityksen Salpauksesta ja meidän alasta, jonka aiomme esittää meidän tapahtumassa. Tänään Mira poissa, muut paikalla.

Tapahtumana järjestämme työhyvinvointipäivän Inspiksen palkkatuetuille työntekijöille. Ensimmäinen ideamme oli järjestää Talent Show, mutta Maxim sanoi, että sellaiseen on vaikea saada osallistujia ja jotain muuta pitäisi keksiä. No, mietimme tätä enemmän huomenna, mutta ajattelimme, että pidämme ryhmäytymisleikkejä esimerkiksi Huhupuheita pelin parissa. Jotain muutakin pitäisi vielä kehittää toiminnaksi tälle päivälle. Työhyvinvointipäivä on Maximin mielestä hyvä idea, ja saamme tähän myös rahoitusta. Meidän on esim. mahdollista käydä päivän päätteeksi syömässä tai keilaamassa.

Rakenne päivälle olisi sellainen, että meidän ohjattu toiminta kestäisi max. 3,5 h ja loppupäivä menisi kaupungissa. Meidän toiminnassa olisi mukana Salpauksen esittely ja meidän alan esittely sekä ryhmäytymisleikkejä.

Saimme PowerPoint esityksen valmiiksi, ja lisäsimme siihen paljon hauskoja kuvia ja tekstiä. Sinja hoiti powerpointin esteettisyyden, ja ehkä se oli niin paras :D.

Ongelmia tänään tuotti Annan kone, koska emme ole tottuneet tekemään töitä Macillä. Sai kunnolla vääntää, että oikeat kuvat sai esimerkiksi liitettyä oikeaan paikkaan diaesityksessä ja diaesityksen tekemisessä. Saimme myös paljon naurua tänään aikaiseksi, eikä ollut todellakaan tylsä päivä. Windowsilla työt olisivat sujuneet paremmin.

Mietimme myös erilaisia ryhmäytymisleikkejä tälle päivälle, ja tässä muutamia ideoita. Vaikeuksia näiden miettimisessä tuotti se, että ryhmä ei ole kovin innokas lähtemään erilaisiin leikkeihin mukaan.

  1. Variaatioita Huhupuheita-pelistä (teeman mukaan)
  2. Matonkääntö (voi tehdä esim. pressulla, niin ei tule sotkua)
  3. Kaksi totuutta ja yksi valhe: muut yrittävät arvata valheen
  4. Paperista tornin rakentaminen 2-4 hengen ryhmissä: muuta materiaalia EI saa käyttää kuin vain paperia, ja taittamalla siitä tulee saada tehtyä mahd. korkea torni
  5. Kasvonpiirustusleikki: paperi kiertää jokaisella osallistujalla, ja tietyn ihmisen tietty kasvojen piirre tulee piirtää paperiin. Näin lopuksi saadaan kasvot, jossa on jokaisen osallistujan kädenjälki.
  6. Tarinaleikki: Valmis tarina, johon tulee lisätä erilaisia sanoja. Näin saa hauskan kertomuksen tehtyä, jonka voi lukea ja jolle voi nauraa.
  7. Paperileikki: valmiiksi leikattuja paperinpalasia, joista jokaisen tulee ottaa vähintään 2. Sitten jokaisen tulee kertoa niin monta asiaa itsestään, kuin on papereita ottanut.

Keskustelimme näistä vielä päivän päätteeksi Maximin kanssa. Näitä kaikkia ryhmäytymisleikkejä emme tule toteuttamaan, mutta 2-3 olis hyviä, sillä kun on saanut jään rikottua, on helpompi myös tutustua ja pitää enemmän näitä leikkejä. Näin myös tunnelma kevenee ja päivästä tulee mieluisampi ja palkkatuella oleville työntekijöille tulee selkeäksi se, millaista meidän alalla on tehdä työtä ja mitä siihen vaaditaan.

Päätimme kolmestaan, että hyvät ryhmäytymisleikit olisivat Huhupuheita variaatio, paperileikki numerokorteilla ja paperista tornin rakentaminen ryhmässä. Päivä alkaisi powerpointilla, jonka jälkeen tulisi paperileikki ja siitä huhupuheita ja lopuksi tornin rakentaminen. Sitten olisi aika mennä yhdessä syömään ja mahdollisesti keilaamaan/tekemään jotain muuta kaupungissa.

Huomenna tulemme klo 10 Inspiksen tiloihin jatkamaan tämän päivän suunnitelmaa ja tekemään suunnitelmaa koko tiimin voimin.

Saadaan myös sponssausta tuohon päivään, ja menemme luultavasti syömään johonkin kiinalaiseen ravintolaan koko porukan kesken. Oltiin ahkeria tänään ja saatiin paljon aikaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *