Torstai 24.1

Aloitimme päivän tänään koululla, ja teimme valmiiksi nuorisokulttuurin esityksen ja ”muistilapun” siihen. Keräsimme ylös kaikenlaisia eri genrejä, joita nuorisokulttuurissa on, vaikka ne ovatkin nykypäivänä sekoittuneet keskenään. Löysimme myös Ylestä hyvän videon, jonka aiomme näyttää esityksessämme.

Ruokailun jälkeen teimme tuon nuorisokulttuurin kokonaan valmiiksi ja lähdimme suunnistamaan kohti Inspistä. Tästä tulikin ihan mielenkiintoinen ajomatka, ja tuntui, että maailmankaikkeus oli meidän tapaamiskäyntiä vastaan.

Ensinnäkin fonectassa ja Inspiksen nettisivuilla oli eri osoitteet toimipisteen suhteen, ja pohdimme, kumpaan osoitteeseen menemme. Päätimme mennä Valimonkadulle, joka oli siis nettisivuilla oleva osoite. Matkalla puhuimme siitä, onko tiimiläiset ajaneet autolla kolaria koskaan. Saimme tästä mielenkiintoisen keskustelun aikaiseksi, jonka seurauksena Mira ajoi meidän liittymän ohi, jonne olimme kääntymässä. No, Google Maps näytti uuden reitin, johon suuntasimme, kunnes tajusimme, että ajoimme todella pitkän mutkan vain päästäksemme tuohon samaan liittymään takaisin. Kun olimme tässä samaisessa liittymässä, edessämme kaksi autoa kolaroi keskenään. Onneksi mitään vakavaa ei tapahtunut, ja joku toinen auto ajoi paikan päälle näiden kolariautojen viereen, joten pääsimme jatkamaan matkaa jotta olisimme ajoissa tapaamisessamme.

Kun pääsimme Valimokadulle, huomasimme, että paikka oli vain isoja varastoja täynnä ja ajattelimme, että osoite on väärä ja lähdimme ajamaan toiseen osoitteeseen Fonectan avulla.

No, kun pääsimme uuteen osoitteeseen, tajusimme, että ei toimipiste ole täälläkään. Anna soittikin sitten Inspiksen työntekijälle, joka neuvoi meidät takaisin Valimokadulle (jossa oli siis vain niitä varastoja). Tiimiä alkoi naurattaa, kun Anna puhui puhelimessa, että paikka on moottoripyöräjengin lähettyvillä. Mietimme, että minne ihmeeseen olemme menossa, mutta myöhemmin selvisikin, että tämä moottoripyörä homma olikin carting-rata. Lähdimme ajamaan takaisin ja kuinka ollakkaan, samassa risteyksessä missä kolari oli aiemmin tapahtunut oli rekka jumissa, joten matka takaisin Valimokadulle kesti kauan.

Valimokadulla kiersimme varastoalueita ympäri, emmekä löytäneet toimipistettä. Soitimme uudestaan työntekijälle, joka neuvoi meidät pitkän keskustelun jälkeen oikealle paikalle. Tällöin olimme aika myöhässä alkuperäisesti sovitusta ajasta, ja Mira ei ehtinyt tulla tapaamiseen mukaan.

Toimitilat olivat remontissa, joten jokapuolella oli kaikenlaista sotkua. Saimme kuitenkin paljon irti tästä tapaamisesta, ja kysyimme samat kysymykset työntekijältä kuin kysyimme eilen Rikusta. Anna laittaa vielä tänään nämä kysymykset & vastaukset tämän kijroituksen alle.

-Suvi-

Inspiksen toiminta on pääpiirteissään niin, että he ottavat sinne työkokeiluun jonkun ja sitten palkkatuelle, tämän aikana he yrittävät auttaa työntekijää esim. hakemaan johonkin kouluun tai työpaikkaa. Samalla harjoitellaan myös työelämän sääntöjä mm. tulemalla ajoissa töihin jne. Inspikseen löydetään monesti työkkärin kautta tai jonkun tutun joka tietää ja osaa antaa vinkin.

Rahoitusta he saavat avustuksena Lahden kaupungilta sekä heillä on paljon sponsoreita, jotka tukevat heidän toimintaansa näitä oli ainakin Lahti Energia, Osuuskauppa Hämeenmaa ja Setlementti Harjula, sekä monia muitakin oli. Osittain rahoitus hoituu myös varainhankintaprojekteilla.

Yhteistyökumppaneita on paljon, eri yhdistyksiä sekä yrityksiä. Ovat mukana monissa erilaisissa projekteissa ja tapahtumissa työskentelemässä. Markkinointi tapahtuu osallistumalla ja tekemällä, somen välityksellä. Imago on jo luotu, on toiminut nyt 10 vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *