Wednesday 23.1

Tänään Miralla oli aamuvuoro kisoissa, joten me muut olimme sopineet että mennään Duuniexpo messuille tutustumaan klo 11. Siellä kiertelimme eri pisteitä läpi, ja kävimme mm. tutustumassa ambulanssiin, osallistuimme johonkin arvontaan, kävimme ammattikorkeakolujen pisteillä, juttelimme kesätyöpaikkojen hakemisesta sekä söimme ilmaista jäätelöä.

Messuvierailun jälkeen lähdimme syömään. Iltapäivällä menime Sinjan ja Suvin kanssa vielä tutustumaan Rikosurhipäivystykseen. Olimme tehneet muutamia kysymyksiä valmiiksi, joita halusimme tietää ja siinä sitten saatiin kaikkiin kysymyyksimme vastaukset.

Rikua tukee suomen valtio, koska he ovat saaneet 10 vuoden rahoituksen oikeusministteriöltä. Lahden kaupunki ei tue oman alueensa rikun toimintaa, kun taas Helsingin kaupunki tukee, joten paikallisia eroja rahoituksen suhteen on. Aikataulutus on tärkeässä osassa työn suunnittelua, koska työtehtäviä on monenlaisia: asiakastapaamisia, sähköpostin lähettämistä, puhelinkeskustelut, poliisikuulusteluissa ja oikeudenkäynnissä asiakkaan mukana oleminen, koulutuksia, tukihenkilöiden avustaminen/tukeminen, työnohjaus, palaverit.

Toiminta pyörii plajon vapaaehtoisten toimin. Vapaaehtoiseksi ei ole mitää ns. koulutusvaatimusta, mutta iältään pitää olla yli 25 ja eläkeikään asti voi olla mukana. Vapaaehtoiset ovat tukihenkilöitä. Toiminnanohjaajat hoitavat kuitenkin vaativimmat tapaukset. Vapaaehtoiset joutuvat käymään noin 60 tutnia kestävän koulutuksen.Työntekijöiden koulutusvaatimus on esim. sosionomi ylmepi amk tai yhteisöpedagogikin voi työllistyä, polkuja on monia päästä työntekijäksi.

Tutusmisvierailun jälkeen keskustelimme vielä hetken minkälaisen jutun teemme nurisokultturitehtvän esittämiseksi. Itse ehdotin, että tehdään joku visailu, video tms. mikä osallistaisi muita ja olisi vahtelua powerpointille. Päätimme jäädä pohtimaan asiaa ja mietimme huomenna ja perjantaina sitä lisää.

Pitäkää lippu korkeella, ittenne miehinä, ittenne päälliköinä ja palaillaa.

Duuniesxpo messuille menossa
Materiaalia tältä päivältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *