TOORRSTAAIIII 31.5

Eli tässä on meidän Siikaniemen nuvaleirin jälkipyykki.

  1. Se on keskeinen menetelmä, sillä leireillä nuorten on helpompi kohdata toisiaan ja leirielämä on erilaista kuin heidän normaali ympäristönsä. Leireillä ollaan tiiviisti yhdessä ja siellä voi saada uusia tuttavuuksia koska yhdessäoloa on paljon.
  2. Se on ryhmäytymistä kaikkien nuvalaisten välillä ja mahdollistaa eri ihmisten järjestämille leireille osallistumisen. Siitä saa myös vinkkejä kun joskus järjestää itse leirin. Eri vuosiluokkien opiskelijat tapaavat toisensa ja toimivat yhdessä.
  3. Ykkösten yhteistoiminta ja ohjelmat (workshopit) sekä myös ykkösten henki ja muiden tukeminen ja auttaminen.
  4. Ohjeistus ja tiedon anto ei toiminut. Ketään ei tiennyt missä piti olla ja mitä piti tehdä tiettyinä ajankohtina, eli ohjeistusten olisi tullut olla selkeämpiä. Kakkosten asenne ei ollut leiriin sopiva ja he eivät juurikaan halunneet tehdä ykkösten kanssa yhteistyötä. Kakkoset eivät osallistuneet edes kansainvälisessä tapahtumassa vieraiden järjestämiin ohjelmiin. Ruoka loppui kesken ja olimme surullisia kun kaikki eivät saaneet iltamakkaraa ;(. Turvallisuussuunnitelma ei ollut hyvin tehty, sillä kakkoset eivät tienneet edes metsäpalovaarasta eikä turvallisuusohjeitakaan annettu. Emme myöskään tienneet ensiapulaukkujen paikkoja päärakennuksessa ja majoitustilassa. Kakkosten ohjaajat eivät viettäneet kanssamme aikaa vaan olivat omissa oloissaan ja osalla oli tyly asenne meidän ohjauksia ja meitä kohtaan. Ali-Juhakkalan koulun vierailu oli täysi farssi, ykköset eivät tienneet tästä mitään etukäteen ja monille jäi huono fiilis tämän jälkeen.
  5. Paikka on paras mahdollinen ja ajankohtakin oli sopiva, sillä leirillä on hyvä viettää viimeisiä koulupäiviä. Ohjelmaa olisi voinut olla enemmän ja ne olisivat voineet olla sellaisia, että niitä olisi mietitty enemmän. Ohjeistus olisi ollut hyvä saada jo leirin alussa esim. jonkinlaisen leirikirjeen muodossa. Tämä olisi mahdollista, jos asioita olisi mietitty kunnolla etukäteen. hyvän asenteen ja kiinnostuksen leiriä kohtaan, ryhmähengen ylläpitäminen ja tietoisuuden siitä, mitä leirillä tapahtuu (+VARASUUNNITELMA!).
  6. Toivomme että tämä palaute menee myös kakkosille. Tämä meidän rakentava palaute varmasti auttaa heitä tulevaisuudessa.

Video

Videolla hieman uintifiiliksiä 🙂

 

Miran hymyilevä aamupala

Meidän luokkalaisten pitämä huippu seminaari missä tehtiin koruja

Leirin tiivis pari

Miran tekemä koru

Paistoimme lettuja nuotiolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *