KESKIVIIKKO 18.5.

H E L S I N K I I N !

Tänään tosiaan lähdettiin tiimin voimin Helsinkiin, samaan kyytiin otettiin myös Kulttuuri tiimi. 🙂 Tosiaan puolentoista tunnin bussimatka Helsinkiin meni nopeasti ja olimme sopivasti lounas aikana, joten suuntana oli Kampin Hesburger ja siitä suuntasimme lyhyiden keskustelujen ja selvityksien jälkeen Fredrikinkadun Ohjaamoon. Siellä tapasimme Terhin, johon olimme jo aikaisemmin olleet yhteydessä. Helsingin Ohjaamosta ja paikallisesta nuorisotyöstä paljastui mielenkiintoisia asioita ja saimme materiaalia sekä perspektiiviä esim. Lahden toimintaan. Ohjaamossa oli monta kymmentä erilaista nuorisotyöntekijää ja tila toimi monessa kerroksessa, eli mahdollisesti kyseessä saattoi olla Suomen suurin Ohjaamo. Sisustuksellisesti tila oli laitettu viimeisen päälle ja hyvällä paikalla, vaikka Terhi oli vähän pahoillaan, ettei tila ole yhtä hyvä, kuin aikoinaan itse työskennellessään Kompassissa. Viivyimme hyvän tovin keskustellen ja lopuksi meille tarjottiin vielä kahvit! Sieltä poistuttuamme jäi aikaa vielä pyöriä keskusta alueella, ennen kuin menimme 15:00 aukeavaan Walkers -kahvilaan. Siitä emme saanet läheskään niin paljoa irti, mutta ainakin näimme, millaista vapaaehtoisena on toimia tuollaisessa tehtävässä ja osa pääsi myös todistamaan miten käyttäytyy oikeasti vaikea nuori.

15:45 lähti bussi takaisin Lahteen, eikä – ihme kyllä – ollut neljän ruuhkasta huolimatta myöhässä kuin 11 minuuttia. Hyvä ja opettava päivähän meillä oli kaiken kaikkiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *