keskiviikko 7.3

Saavuimme Fellmannialle klo 10 ja aloitimme työstämään huomista 10 minuutin esitystä nuoruudesta. Kävimme tietoa läpi ja teimme valmiiksi esityksen huomiseksi. Paikalla olivat kaikki.

Kehitystehtävällä tarkoitetaan ihmisen kehitykseen liittyviä vaiheita, jotka tulisi suorittaa tietyn ikävaiheen aikana. Jos kehitystehtävää ei suoriteta, on siitä vaikeuksia tulevaisuudessa ja kehitystehtävät suoritetaan myöhemmällä iällä.

Nuoruuden pääasiallinen kehitystehtävä on identiteetin rakentaminen. Jos nuori epäonnistuu tässä tehtävässä, se näkyy yksilön persoonassa roolien hajaannuksena. Tämä tarkoittaa sitä, että nuori ei pysty tekemään päätöksiä omasta elämästään ja hänestä tuntuu usein, että hän ei tiedä, kuka on. Muita kehitysvaiheen tehtäviä on mm. valinnat koulutus- ja ammattiurasta, ystäväpiirin vakiinnuttamisesta ja selkiytytetään käsitystä omasta kehonkuvasta. Nuori myös etsii omaa paikkaansa yhteiskunnassa tai jos kehitystehtävä ei toteudu, hän kokee jäävänsä yhteiskunnan ulkopuolelle. Kehitystehtävät olisi hyvä suorittaa, sillä muuten niistä voi koitua ongelmia tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *