Torstai 14.12

Saavuimme starttivalmennukselle yhdeksältä, ja keskustelimme eilisen fiiliksistä. Kymmeneltä nuoret saapuivat paikalle, ja rikoimme hieman pelkän tarkkailutehtävän sääntöjä ja osallistuimme lautapelien pelaamiseen.

Nuoret puhuivat tällä kertaa huomattavasti paremmin kuin eilen. Oli mukava päivä, ja jäimme vielä ”työajan” jälkeen starttivalmennukseen ja pelasimmr kahdestaan trivial pursuitia. Eppu Gustafson näytti myös meille rakennuksessa olevat pajat ja kertoi niiden toiminnasta.

-Suvi ja Sinja-

Saavuin tänään Hollolan kirjastolle ja siinä odottelin Miraa ja juttelin jonkun tyypin kaa joka oli myös nuva,mut en sen tarkemmin kyselly missä ja kuka, mut on myös Naanan oppilaita 😀 Sit saapui Mira ja hänen kaa höpötettiin vähän ja sit tulikin Lassi ja sit lähettiin ja mukaan tuli myös  mies (oliko nyt Marko nimeltään) ja lähdimme kohti Päämäärää.

Saavuimme paikkaan ja Opettaja oli pihalla ja jutteli Lassille ja toiselle hemmolle oppilaista ja heidän päivästä.. Sit lähdimme sisälle ja kohtasimme ite jannut. Lähdimme kohti salia ja seurasimme miten heitä ohjattiin ja miten Lassi otti haltuun homman toisen kanssa. Saimme seurata intensiivistä ryhmää joka sisälsi 8 oppilasta. Ohjaus tapahtui paljon tyylillä ,että lapsille heitettiin ns. pallo ja he keksi uuden pelin mitä pelasivat. He olivat joskus keksiny jo yhden pelin, mut ehto että sitä vanhaa pelataan,niin oli se ,että uusi peli keksitään ns. tiiminä ja yhteisymmärryksessä. Ja uusi peli tuli ja hyvin nopeasti ja ilman kovinkaan pahoja vääntöjä lasten kesken.
Vauhtia ja tilanteita mahtui päivään ja oli mahtavaa miten Lassi piti meitä kartalla koko ajan ja selitti miksi tilanteissa toimitaan kullakin tavalla ja antoi vinkkejä mitä varmasti tulee käytettyä vielä koulun aikana. Lopetus oli portailla istumista ja Nuvat yritti puhua lapsille ja antaa palautetta ,mut näille jannulle oli kovin haastavaa olla paikalla ja keskittyä edes se vajaa 5min.

sit palattiin hollolaan kirjastolle ja pidettiin pikku purku päivästä ja juteltii vähän mukavia. Ja sit kiitettiin ja porukka ketä oli nuvia kirjastolla ,ni toivotteli tsemppiä  valitsemallamme tiellä 😉 😀 😀

päivä oli kaikkineen todella antoisa ja herätti paljon kysymyksiä miksi,miten  ja kuinka. Ja myös näki miten lapsi voi reagoida kun asiat eivät ole oikeesti hyvin ja taustoista voi löyty mitä vaan. Ja mitä opimme,niin lapsest tarvii rajoja, rakkautta ja huomiota ja paljon aikaa aikuiselta. Ja myös tänään tuli vaitiololle uus laajempi näkemys mitä ei ehkä osannu ajatella ennen, eli pitää osata miettiä luokat, koulu , kokonaisuus, eli todellakin vaikka ei nimillä ym puhuis ,niin tunnistettavuus voi tapahtua monella muullakin tavalla.
Sori sekava txt ,mut ajatuksia miljoona ja ne on vaikea saada tekstiksi.

 

– Marianna ja Mira

Lillin ja Annan toinen päivä Ohjaamon aulapalveluita tarkkailemassa.

Saavuimme taas vähän ennen kymmentä Ohjaamolle ja asetuimme eilisiin asemiimme nojatuolelle aulaan. Tänään oli selkeästi vilkkaampi päivä kuin eilen, vaikka ei niitä asiakkaita ihan kauhean montaa siinä käynyt, mutta yhteysttyökumppaneiden edustajia kylläkin. Itse käytin hiljaiset ajat hyödyksi ja kirjoitin kysymysten vastaukset koneelle puhtaakse ja autoin Annaa myös toppipaikan löytämisessä.

Aluksi meitä jututtu eräs työhönvalmentaja, joka oli ollut tässä hommassa vasta noin 1kk verran, hän oli todella kiinnostunut meidän opiskeluista ja juuri siitä meidän tiimiopiskelutavasta sekä meidän blogistamme. Kerroimme blogin nimen, mutta jäi epäselväksi löysikö hän koskaan sitä, koska hänellä oli sovittuja tapaamisia, joten hän lähti niihin. Keskustelimme myös tästä uudesta tulevasta opestusuunnitelmasta eli reformista, että mitä hyötyjä ja haittoja siitä voi olla. Tämä työhönvalmentaja auttoi myös Annaa toppi-paikkojen etsinnässä.

Noin klo 12 lähdimme käymään subissa syömässä kuten eilenkin. Palattuamme Ohjaamon aulaan oli saapunut LITTI-hankkeen vetäjä, joka päivystää Ohjaamolla torstaisin klo 12-15.30, hänen kanssaan keskustelimme myös meidän opiskelusta ja työllisyysmahdollisuuksitamme valmistumisen jälkeen. Keskustelua heräsi myös anniskelupassista, hygieniapassista ja miten niitä voi suorittaa. Hankkeen vetäjä kertoi meille todella monipuolisesti hankkeesta. Tämä LITTI-hankkeen vetäjä Eemeli Salomäki antoi meille myös neuvoja ja kertoi verkostoitumistärkeyttä. Keskustelumme aikana aulaan tuli myös eräs asiakas ja hän otti hänetkin todella hyvin huomioon.  Annan täytyi lähteä välillä auttamaan isäänsä keittiön kannossa, joten mie jäin ihekseni siksiaikaa ja tällä välin tämä Eemeli heitti ilmoille uuden idean, mitä Ohjaamo voisi myös tarjota nuorille nimittäin sinkku-piste ja mie kans heittelin tähän omia ideoitani. Aija(pää tarkkailtavamme) osallistui myös hieman tähän sinkku-piste keskusteluumme.

Eemeli ei ollut meidän päätarkkailtavamme, vaan Aija Kurkinen ja Veli-Pekka Leinonen, jotka vastaavat Ohjaamossa siitä aulapalvelusta eli kohtaavat sen asiakkaan ensimmäisenä ja kyllä huomasi näissä kahdessa päivässä kuinka tärkeää on se ensi kohtaaminen. Heidän työskentelyotetta oli todella ilo seurata, vaikka siinä aulassa pyöri muutakin porukkaa he kyllä huomasivat sen ujostikkin saapuneen asikkaan ja kysyivät heti millaista ohjausta hän tarvitsisi ja ohjasivat sen mukaan sitten. Itse pääsin myös eilen Vellun ja yhden asiakkaan mukaan seuraamaan kuinka hän kartoitti asikkaan tilannetta ja neuvo, mitä pitää tehdä ja mistä töitä voisi saada, koska tämä asiakas oli töitä vailla. Sain itsekkin siinä pari vinkkiä antaa ja tuoda esille oman kokemukseni henkilöstövuokrausfirmasta, joka on Ohjaamon yhteistyökumppani.

Tänään vielä iltapäivällä Paula niminen työhönvalmentaja tuli minulta kysymään palautetta, miltä työnteko vaikuttaa ja se paikka vaikuttaa sai sanoa suoraan. 😀 No minun mielipiteeni oli hänellekkin se, että oli ilo nähdä kuinka hyvin porukka siellä toimii yhteen ja kaikki ovat hyvällä tuulella, kaikkia tulijoita tervehdittiin ja huomioitiin. Sanoin hälle myös, että mie en itse ehkä pystyis siin aulassa olla nököttää ja odottaa, tuleeko ketään, että enemmin sit juuri työskentelisin näiden asiakkaiden kanssa, jotka tarvitsevat pidemmän asiakkuussuhteen. (Aija ja Vellu eivät tee/solmi pitkiä asiakkuussuhteita)

Näiden kahden päivän aikana on kyllä tullut todella paljon kaikenlaista tietoa ja on päässyt keskustelemaan erilaisten henkilöiden kanssa, joka on ollut ihan mahtavaa. Tänään kotiin tulessani oli kyllä jotenkin mehut pois.

-Lilli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *