Keskiviikko 13.12

Tänään menimme Sinjan kanssa kahdeksaksi starttivalmennukselle Sammonkadulle. Täällä tavoitteena on antaa tukea ja ohjausta peruskoulun jälkeisen jatkopolun löytämiseksi 15-25-vuotiaille lahtelaisille nuorille. Heitä on maksimissaan 12, ja he käyvät täällä 1-4 kertaa viikossa oman suunnitelmansa mukaisesti. Täällä tapahtuu kaikenlaista uusien taitojen oppimisesta talouden hoitoon.

Kello 8-10 Piia Koskimaa ja Eppu Gustafson kävivät läpi ensi viikon suunnitelmaa ja keskustelimme samalla heidän kanssaan heidän työstä. Koskimaa on starttivalmentajana ja hänellä on sosionomin koulutus taustalla ja Gustafson on täällä työssäoppimisessa. Hän opiskelee myös nuva-alaa.

10-11:45 paikalle saapuivat ohjaaja Sari Hynnonen ja 4 nuorta. Kaikki nuoret olivat myöhässä, mutta odotimme heidän saapumista ja kävimme läpi hyvinvointia edeltäviä asioita. Hynnonen yritti saada porukan juttelemaan, mutta suurimmaksi osaksi koko tämä aika meni siinä, että Hynnonen yritti saada keskustelua aikaiseksi onnistumatta. Hän kertoi paljon omia kokemuksiaan ja pyrki sitä kautta saada porukan puhumaan. Hän painotti aiheessa mm. arjen säännöllisyyttä ja päivärytmiä.

Kävimme syömässä Fellmannialla ja kun saavuimme takaisin 12:15, Toni tuli käymään täällä katsomassa meininkiä. Sen jälkeen Hynnosen ohjaus jatkui samaan malliin kuin aikaisemminkin. Meistä molemmista alkoi tilanne tuntua levottomalta ja ei meinannut keskittymiskyky enää riittää kuuntelemaan Hynnosen monologia.

Saimme tänään vastaukset jokaiseen kysymykseen mitä lapulla oli, ja huomenna tulemme tänne vielä uudestaan katsomaan meininkiä. Huomenna pitäisi olla erilaisempi päivä kuin tänään, sillä nuoret pääsevät huomenna itse osallistumaan mm. pelien avulla ja he saavat koristella Startti Valmennuksen kylttiä. Käymme kysymykset läpi tiimin kanssa perjantaina ja kokoamme ne silloin tänne.

Keräämme vielä alle vähän kuvia tästä päivästä.

 

Startti valmennuksen säännöt

Startti valmennuksen tietopaketti

-Suvi ja Sinja-

 

Jatkan tähän perään. Minä Mira ja Marianna olimme tänään seuraamassa Lassi Puodinkedon toimintaa. Aamun aloitimme joutjärven nuorisotalolta jossa käytiin tänään seutukokous. Sinne osallistuivat vääksyn, orimattilan, heinolan, lahden ja hollolan nuorisotyöntekijät, He kaikki ottivat meidät hyvin vastaan ja olivat kiinnostuneita meidän taustastamme ja saimme heidän kanssaan hyvää keskustelua aikaiseksi.

Seutukokouksessa käsiteltiin erästä nuorisohanketta ja sen rahoitusjuttuja ja sisältöä. Tämä oli hyvin mielenkiintoista ja haluaisimmekin Mariannan kanssa osallistua tuohon päivään ja puhuimmekin siitä Lassin kanssa. Lassin auton ovi oli jäätynyt eikä mennyt auki ja tuosta saimmekin hyvät naurut 😀

Sitten pidimme tunnin ruokatauon ja ajelimme Hollolaan joka on Lassin aluetta. Tuolla tapasimme kirjaston nuorisokahvilassa. Lassi laittoi meidät heti töihin ja lastasimme Lassin autoon pöytäliinoja jotka olivat lainattu martoilta ja kävimme yhdessä viemässä ne pesulaan.

Sitten suuntasimme taas hollolan kirjastokahvilaan jossa kävimme keskustelua Lassin kanssa eri asioista ja paikalla oli kaksi muutakin nuorisotyöntekijää ja saimme päivästä paljon irti. Saimme paljon vinkkejä ja ohjeita tulevaisuuteen ja hyvin tietoa tuosta kahvilatoiminnasta. Vaikutuimme myös Lassin ja muiden käyttäytymisestä nuorison kanssa ja puuttumisesta tilanteisiin esimerkiksi koulusta ulos heitetty ei saanut olla kahvilassa vaan hänet käskettiin kotiin kun hänen äitinsä on niin pyytänyt.

Kahvilassa pelattiin biljardia ja pelejä sekä siellä kävi paljon nuoria vaikka olikin työntekijöiden mielestä ”hiljainen” päivä ja ilta kun viereinen nuorisotila Mesta oli myös auki.

Saimme hyvin koottua asioita Lassista ja hänen työstään ja etenkin odotamme huomista kun pääsemme Lassin kanssa tapaamaan intensiiviryhmää. Kuulimme jo ryhmästä hieman etukäteen , koska tuo kyseinen ryhmä on hyvin haastava ja siinä on vaikeasti käyttäytyviä lapsia.

Jännityksellä nukkumaan ja huomenna uudelleen.

-Mira

Tänään menimme Lillin kanssa ohjaamoon seuraaman Aijaa ja Veli-Pekkaa. Pääsimme seuraamaan kun he ottivat asiakkaita vastaan ja ohjasivat niitä eteenpäin tai neuvoivat heti siinä tilanteessa. Kyselimme ja keskustelimme myös päivän aikana paljon heidän työstään. Pääsimme myös juttelemaan monien muidenkin ohjaamossa työskentelevien kanssa ja saimme hyvin tietoa mitä moniammatillisuus on ohjaamossa.

-Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *